Assistenten & stagiaires

Theaterschool Kiek is een erkend leerbedrijf en wil jonge theaterdocenten-in-opleiding en jonge theatermakers-in-opleiding de kans geven zich verder te ontplooien. Daarom worden sommige groepen voor een aantal korte periodes begeleid door een stagiair(e). Dit alles onder het toeziend oog van een van de vaste docenten.

Ook is het mogelijk voor stagiaires van de artiestenopleiding ARCUS om hun spelstage en een stage als regie-assistent binnen een van de productiegroepen te doen. Tevens zullen zij ook ervaring opdoen als crewlid "achter de schermen" van een productie.

Naast stagiaires werkt Theaterschool Kiek met een aantal vaste assistenten. Hierdoor krijgen Kiekers meer persoonlijke aandacht tijdens de lessen en de repetities.

Vaste Assistenten:

Job Vinders:

Job Vinders is momenteel bezig met zijn 1e jaar studie rechten in Maastricht en volgt al meer dan tien jaar lang lessen bij Theaterschool Kiek. Zo heeft hij o.a. meegespeeld in voorstellingen als Beer Ligthart, De Bokkenrijders, De Vlakte en Teenage Dream. Zijn betrokkenheid bij Kiek is groot. Zo helpt hij mee achter de schermen bij de kiek-crew en is hij één van de presentatoren van de Kiek-In / Kiek-Out. Assisteren bij een lesgroep was dan ook een logische vervolgstap. Zijn enthousiasme voor toneel draagt hij met plezier over aan de allerjongste Kiekers. Daarom is hij in 2018 begonnen met assisteren bij lesgroep Z1. Dit jaar assisteert hij bij de lesgroepen Z1 & Z2; de musicalgroepen Z3 & Z4; en regisseert hij samen met Robin groep Z6.
Jill Schings:

Jill Schings volgt de opleiding tot leraar Engels op de Fontys lerarenopleiding. In 2013 liep ze bij Theaterschool Kiek maatschappelijke stage bij de groepen Z1 t/m Z4. Zo was ze onder andere regieassistent bij de voorstelling Saloon de Koffieboon. Tijdens haar stage werd ze geïnspireerd door het feit dat veel kinderen voor de rest van hun leven profijt hebben van toneellessen. Dit was naast haar liefde voor toneel de reden om als assistent blijvend werkzaam te zijn bij Theaterschool Kiek. Vanaf 2014 werd ze dan ook vaste assistent en maakte ze in 2016 de voorstelling Love Songs met Karlijne van der Kooij. Ook zelf volgt ze al meer dan tien jaar les bij Theaterschool Kiek en heeft ze in verschillende producties gespeeld. Zo was ze te zien in Ik ben een Puber!, Meisjes zijn Niks en In de Ban van Richard. Dit seizoen is ze regieassistent bij musical-productiegroep Z4.

KIEKERS over KIEK:

"Ik vind de theateroefeningen leuk omdat ze zo afwisselend zijn. Ik leer improviseren, emoties uitbeelden en dat soort dingen."