Projectgroepen

Home / Projectgroepen

Projectgroepen

In de projectgroepen komen naast de reguliere toneellessen een drietal projecten aan bod: Verdieping & Specialisatie, Kunstbende-projectMakersproject. 

 Verdieping & Specialisatie:
Ongeveer tien lessen lang verdiept de groep zich in een specifiek aspect van theater. Dit kan zijn: een acteerstijl, straattheater, cabaret, improvisatietheater, muziektheater, mime, beeldend theater etc. Ieder jaar wordt er weer een ander specialisme uitgekozen. 

 Kunstbende-project:
Ieder jaar kan een projectgroep ervoor kiezen om mee te doen aan de Kunstbende. Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. De kern van de organisatie is een landelijke talentenwedstrijd voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. In de lessen wordt er door de hele groep, een kleine groep of individueel een theateract gemaakt die opgevoerd zal worden tijdens de Kunstbende. De voorronde van Kunstbende Limburg vindt plaats in Schouwburg Sittard. De winnaar van deze voorronde gaat naar de landelijke finale in de Westergasfabriek in Amsterdam. 
Klik hier voor meer informatie over de Kunstbende. 

Makersproject:
Tijdens het Makersproject wordt er, samen met de groep en onder begeleiding van de docent, een minivoorstelling gemaakt. Het materiaal voor de voorstelling wordt aangeleverd en gemaakt door de groep zelf. De minivoorstelling wordt tijdens de KIEK-IN (december) gepresenteerd.

Samenwerkingsverbanden:
Theaterschool Kiek werkt regelmatig samen met andere instanties. Dit gebeurd doorgaans met onze projectgroepen. Dit jaar gaat projectgroep M3 een samenwerkingsverband aan.

KIEKERS over KIEK:

“Ik ben nou eenmaal dramatisch. Bij Kiek kan ik lekker mezelf zijn.         

Ik ben niet ziek….ik zit bij Kiek”

Projectgroepen van Theaterschool Kiek seizoen 2021-2022

Groep M3 (12 t/m 16 jaar)


Groep Z5 (12 t/m 16 jaar)