Lesgroepen

Home / Lesgroepen

 

Lesgroepen

 
 
 

Lesgroepen Toneel

In de lesgroepen worden de (basis)vaardigheden van toneelspelen ontwikkeld. Hoe zet je je eigen theatrale instrument (lichaam, stem, mimiek) in om dat te spelen wat je wil? Ook wordt er aandacht besteed aan theatermaken. Hoe maak je interessante toneelscènes? Hoe kan je datgene wat jij leuk, mooi, ontroerend, spannend, etc. vindt omtoveren naar theater? De lesgroepen (behalve V1) presenteren hun kunsten tijdens de zogenaamde Kijkkwartiertjes (twee keer per jaar). Daarnaast werken alle lesgroepen twee keer per jaar naar een toneelpresentatie toe, die uitgevoerd wordt tijdens de grote KIEK-IN en KIEK-OUT.

 

NB: De data van de KIEK-IN en KIEK-OUT worden op dit moment aangepast aan de corona-maatregelen.

 

Lesgroep musical

In de lesgroep musical worden via musicalliedjes en musical-scenes de (basis)vaardigheden ontwikkeld die je nodig hebt om een musicalartiest te worden. De lessen worden afwisselend aangeboden door een toneeldocent, een dansdocent en een zangcoach. Twee keer per jaar werk je naar een korte musicalpresentatie toe. Net als de gewone lesgroepen presenteert de lesgroep musical tijdens Kijkkwartiertjes en tijdens de KIEK-IN / KIEK-OUT.

 

NB: In 2020-2021 wordt de KIEK-IN musicalpresentatie van de lesgroep vervangen door een musicalconcert in samenwerking met onze musicalproductiegroep. Data volgt.

 

KIEKERS over KIEK:

“Bij Kiek kun je jezelf zijn! Fantasie is fantastisch!”

 

Overzicht lesgroepen

 

Lesgroep toneel Z1 (6 t/m 9 jaar)

Lesgroep toneel Z2 (9 t/m 12 jaar)

 

 

NB: In overleg is het ook mogelijk dat een kind in een andere leeftijdsgroep geplaatst wordt. 

Lesgroep toneel M2 (6 t/m 12 jaar) 

Lesgroep musical Z3 (6 t/m 12 jaar) 

Lesgroep toneel V1 (21+ jaar) 

 

 

NB: Voor de leeftijd 12+ (vanaf brugklas) en 15+ zijn de projectgroepen en productiegroepen. Ook voor 21+ is er naast de lesgroep een productiegroep.